cílová skupina kurzu OOU
Komu je určen | Target Audience

Specialista ochrany osobních údajů (SOOU)

Intenzivní, plně akreditovaný kurz obsahuje více, než výklad pojmů definovaných zákonem č. 101/2000 Sb.

Svojí koncepcí je určen všem, kteří přichází obchodně, procesně, technologicky, či dodavatelsky do styku s ochranou osobních údajů a osobnosti v kontextu Základní listiny lidských práv, evropských směrnic a české legislativy.


Od alternativních kurzů se odlišuje svou orientací na praktické řešení otázek ochrany osobních údajů, včetně schopnosti absolventů rozpoznat osobní údaje v jejich denní praxi a řešit zdánlivé protiklady omezování přístupu k informacím (osobním údajům) na jedné straně, a poskytování svobodného přístupu k informacím dle zákona č. 106/1999 Sb. na straně druhé.

"Kurz je navíc standardizovaný zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění účinném od 1. ledna 2015".

Ochrana osobních údajů

V organizaci, veřejné správě, na internetu, a dalších technologiích

zákon o ochraně osobních údajů pro úředníky zákon o ochraně osobních údajů pro soukromý sektor ochrana osobních údajů na internetu
Veřejná správa

Školení bylo určeno původně pro zaměstnance orgánů veřejné správy, kteří ve své denní činnosti přicházejí do styku s osobními údaji občanů. Je užitečný pro obecní a krajské úřady, školská a zdravotnická zařízení, neziskové organizace, ústavy sociální péče atd. Tato inovovaná verze kurzu řeší ochranu dat komplexně. Je  tedy vhodná pro veřejnou správu i soukromý sektor. 

 

Soukromý sektor

Tato výrazně přepracovaná verze je užitečná pro každého, kdo pracuje s osobními údaji a/nebo se systémy zpracovávajícími osobní údaje, což jsou typicky personalisté, designéři, správci a uživatelé zákaznických informačních systémů a další odpovědné osoby. Zároveň nevyžaduje žádné předchozí znalosti a zkušenosti v oboru ochrany osobních údajů.

Internet, Technologie

Za porušením zák. č.: 101/2000 Sb. hrozí nemalé sankce. S postupem času a digitalizací informací je tato problematika stále vážnější při realizaci podnikatelských záměrů. Jak na legalizované pořizování těchto informací? Jaké jsou povinnosti správce, zpracovatele? V jakých případech je nutná Oznamovací povinnost stanovené Úřadem na Ochranu Osobních Údajů (ÚOOÚ)..?

klíčové přínosy kurzu specialista ochrany osobních údajů
Klíčové přínosy | Key Benefits of §101/2000Sb.

Co je ten osobní údaj vám vysvětlíme lépe, než kdokoliv jiný

Pojem „osobní údaj“ jako zvláštní případ důvěrných informací, jeho charakteristické znaky a konkrétní příklady.

  • Ostatní citlivé informace;
  • Osobní a identifikační údaje;
  • Klasifikace informací podle zákona. 

Osvojíte si principy zákona na ochranu osobních údajů 101/2000Sb.

Levné alternativy tohoto kurzu vás defacto učí znát zákon z paměti. Potřebujete takové memorování? Pokud nechcete studovat práva, tak jistě že ne. U nás se můžete těšit na výklad základních principů zákona č. 101/2000 Sb. a postavení Úřadu na Ochranu Osobních Údajů. Zkrátka si osvojíte legislativu praktickými ukázkami, příklady a návody.

  • Jak rozpoznat, že daná informace obsahuje osobní údaj;
  • Vysvětlení dalších důležitých pojmů (citlivé osobní údaje, zpracování, shromažďování, uchování a likvidace osobních údajů, subjekt údajů, správce a zpracovatel osobních údajů, anonymní údaj, povinný subjekt atd.)

Povinnosti správce a zpracovatele osobních dat!

Pravomoci a povinnosti organizace jako správce a zpracovatele osobních údajů, povinnosti zaměstnanců při zpracování a zabezpečení osobních údajů.

Co a jak zabezpečit, z pohledu zákona 101/2000 Sb?

Příklady opatření, která je třeba přijmout, „aby nemohlo dojít k neoprávněnému nebo nahodilému přístupu k osobním údajům, jejich změně, zničení, ztrátě, neoprávněným přenosům nebo k jinému zneužití osobních údajů“.

Další klíčové souvislosti a okolnosti, které musíte znát

Informace o dalších právních předpisech souvisejících přímo či nepřímo s ochranou osobních údajů a mají dopad na vaši organizaci, nebo pracovní pozici

  • Autorský zákon
  • Obchodní i občanský zákoník
  • Zákon o svobodném přístupu k informacím
  • Sankce při nedodržení zákonných povinností, příklady z praxe.

Agenda kurzu OOÚ

Agenda kurzu | Course Outline

Osnova "Specialista Ochrany Osobních údajů zák. č. 101/2000Sb"

 

Základy ochrany osobních údajů

  • Proč chránit informace o osobách;
  • Právo na ochranu osobních údajů;
  • Definice osobních údajů;
  • Citlivé údaje.

Aktéři ochrany osobních údajů

  • Subjekty údajů;
  • Správce a zpracovatel osobních údajů;
  • Příjemce osobních údajů;

Zpracování osobních údajů

  • Legálnost zpracování osobních údajů;
  • Povinnosti správce (zpracovatele);
  • Oznamovací povinnost; Zpracování citlivých údajů;
  • Přístup subjektu údajů k informacím o zpracovávaných osobních údajích;
  • Zpracování osobních údajů za účelem nabízení obchodu nebo služeb;
  • Kontrolní otázky.

Kvalita a bezpečnost osobních údajů

  • Shrnutí zásad pro zpracování osobních údajů;
  • Bezpečnost osobních údajů;
  • Zajištění bezpečnosti osobních údajů v České republice;
  • Předávání osobních údajů do ciziny;
  • Kontrolní otázky.

Praktické otázky ochrany osobních údajů 1/2

  • Zpracování osobních údajů zaměstnanců a uchazečů o zaměstnání;
  • Databáze klientů;
  • Marketingová činnost a nevyžádaná obchodní sdělení;

Praktické otázky ochrany osobních údajů 2/2

  • Registrace firmy a zahájení její činnosti;
  • Ukončení činnosti organizace;
  • Jak podat oznámení o zpracování osobních údajů;
  • Odpovědi na některé často nevyjasněné otázky.

Regulace v oblasti ochrany osobních údajů

  • Úřad pro ochranu osobních údajů;
  • Veřejný registr zpracování osobních údajů;
  • Kontrola;
  • Sankce;

Legislativní vymezení ochrany osobních údajů

  • Zákon č. 101/2000 Sb.;
  • Evropská směrnice 95/46/ES;
  • Další předpisy a zdroje informací;
  • Zákon o veřejných zakázkách vs. ochrana informací;
  • Závěrečný test.

 

certifikace 101/2000Sb. OOU

Váš certifikát 101/2000Sb.| Certify your Future

Certifikovaný specialista

Ochrany Osobních Údajů zák. č. 101/2000Sb. ve znění účinném

Absolventi kurzu získají zejména praktické poznatky, které jim umožní správně se orientovat v denní praxi a vyvarovat se chyb, které vznikají z neznalosti, nezkušenosti, nebo naopak z „přehnané péče“ a z toho vznikajících konfliktů.

Benefity certifikace
  • kurz je ukončen verifikační zkouškou
  • absolventi získají prestižní certifikát - „Specialist 101/2000Sb.
  • Vydavatel: mezinárodně akreditované RCB (Registered Certification Bodies) TAYLLORCOX dle standardu BS 10012 Personal Information Management System

 Financování kurzu: Na Splátky i Dotace

OSVČ | Malé, střední i velké firmy | Veřejná správa

Finacování kurzu | Na splátky, nebo téměř zdarma

 

Nákup na splátky u TAYLLORCOX

Nákup na splátky

Kurz na splátky bez doložení příjmů? Ano! Nečekejte na další výplatu... Pojďte s námi do splátek a rezervujte kurz ještě dnes od 1.000,-CZK měsíčně!
Jak získám splátky >

POVEZ - Podpora Odborneho Vzdelavani Zamestnancu

EU Fondy a dotace

Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců z dotačních programů. Finanční injekce až 500.000,- CZK pro OSVČ, malé i velké firmy.
Jak získat dotaci >

Termíny kurzů Certifikace 101/2000Sb.

Filtrování nabídky kurzů

Celkem nalezeno
18 termínů

Název kurzu Termín Místo Délka Cena bez DPH zobrazit v €
Certifikovaný spec. §101/2000 Sb. Út 12.7. Praha
Praha - centrála
1 den 7735 Kč
5950 Kč
Objednat
Certifikovaný spec. §101/2000 Sb. Út 19.7. Brno
Brno
1 den 7735 Kč
5950 Kč
Objednat
Certifikovaný spec. §101/2000 Sb. St 20.7. Ostrava
Ostrava
1 den 7735 Kč
5950 Kč
Objednat
Certifikovaný spec. §101/2000 Sb. Út 9.8. Praha
Praha - centrála
1 den 7735 Kč
5950 Kč
Objednat
Certifikovaný spec. §101/2000 Sb. Út 16.8. Brno
Brno
1 den 7735 Kč
5950 Kč
Objednat
Certifikovaný spec. §101/2000 Sb. St 17.8. Ostrava
Ostrava
1 den 7735 Kč
5950 Kč
Objednat
Certifikovaný spec. §101/2000 Sb. Čt 8.9. Praha
Praha - centrála
1 den 7735 Kč
5950 Kč
Objednat
Certifikovaný spec. §101/2000 Sb. Út 13.9. Brno
Brno
1 den 7735 Kč
5950 Kč
Objednat
Certifikovaný spec. §101/2000 Sb. St 14.9. Ostrava
Ostrava
1 den 7735 Kč
5950 Kč
Objednat
Certifikovaný spec. §101/2000 Sb. Út 4.10. Praha
Praha - centrála
1 den 7735 Kč
5950 Kč
Objednat

Klasický kurz není pro každého.

Proto realizujeme školení na míru. Zejména organizace oceňují naši flexibilitu. Při přípravě kurzu zohledníme váš obor, trendy, konkurenci a strategické cíle. Důležitá je i úspora nákladů na cestování, ubytování atd.

*

*

Položky označené * jsou povinné.

Hodnocení kurzu Certifikace 101/2000Sb.

Přidat hodnocení

Hodnocení absolventů kurzu

hodnocení hodnotilo 20 absolventů
hodnocení

František K. Ministestvo spravedlnosti ČR | 01.06.2016

Velmi dobře organizovaný, výborná náplň kurzu. Doporučuji dále.

hodnocení

Josef T. Ministerstvo spravedlnosti ČR | 01.06.2016

Kur splnil účel mého zájmu a pracovní náplně. Celkové výborné, doporučuji.

Zobrazit další hodnocení